sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Pakkaspäivän ajanvietettä. :)



Mittari näyttää lähemmäs kolmeakymmentä pakkasastetta ja mitä tekee valokuvausta harrastava ihminen? No, pakkaa itsensä toppavaatteisiin ja lähtee kameran kera ulos, tietenkin.

Yksi, mitä olen halunnut kokeilla jo pitkään, on saippuakuplien puhaltaminen pakkasella ja niiden jäätymisen odottaminen kameran kera. Tämä on varmasti ihan mukavaa puuhaa myös koko perheen kesken. Nyt loppiaisen aikaan oli reippaasti pakkasta, joten päätin tarttua tuumasta toimeen. :)

Saippuakuplanesteen tein tällä ohjeella:

2,5 dl vettä
0,5 dl glyserolia
0,5 dl astianpesuainetta
1 tl siirappia

Sekoitin ainekset varovasti sekaisin ja pullotin vanhoihin, tyhjiin saippuakuplapulloihin. Kuplien puhalteluun on käytetty myös pilliä tai rautalangasta väännettyä rinkulaa.

Täytyy sanoa, että tuulinen ilma oli haasteellinen kuplien puhaltamiseen. :D
Sain kuitenkin puhallettua täydellisen, söpön minikuplan lumihankeen jäätymään ja möngin etupihallamme lumihangessa kuplaa zoomaillen eri kuvakulmista, sormet jäässä. Viimeistään tässä vaiheessa varmaan naapurit ovat katsoneet, että hullu se on.. ;)



Kokeilin kuplien puhaltelua myös takapihan terassilla, jossa oli aavistuksen suojaisampaa. Kyllä oli kärsivällisyyttä ja rauhallisuutta vaativaa hommaa, johon uppoutui täysin. Oli jännä seurata kuplien jäätymistä ja tuulen osuessa niihin, poksahtivat hauskasti repaleisina rikki. Sain kuitenkin isompiakin kuplia vihdoin aikaiseksi ja kuvattua niiden jäätymistä. Aion kyllä kokeilla tätä uudelleenkin. Luin myös jostain, että näiden saippuakuplien kera on hifistelty myös niin, että saippuaseokseen on sekoitettu myös väriainetta. Ehkäpä seuraavana siis värikkäitä palloja, pimmeydessä, lyhtyjen loisteessa...? ;)

Mukavia talvipäiviä toivotellen,

Pirkko




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti